Пеенето с вокален педагог – полезно за здравето и професионалното развитие


Цял живот се стремим да се самоусъвършенстваме. Записваме допълнителни курсове, практики… Малко от нас знаят обаче, че уроците при вокален педагог са задължителни не само за хората, които имат талант. Те са добър вариант за повишаване на самочувствието и успеха при педагозите, тв водещите, политиците. И за всички нас, които искаме да влияем на хората с гласа си – да звучим убедително и сериозно. 

Можете да подобрите своите умения с помощта на индивидуални уроци или участие в хор, вокален състав. Редовните срещи с вокален педагог ще разширят диапазона на гласа ви, ще ви помогнат осъзнато да използвате интонациите, да работите правилно с микрофон, да се научите да дишате правилно. Ако работата ви е свързана с общуване, уроците по пеене са просто задължителни.!

Пеенето е полезно и за здравето. То подобрява кръвообращението, което пък води до подобрена мозъчна дейност. Ще усвоявате много по-добре всяка нова информация. 

Когато пеете, в организма постъпва повече кислород, което води до намаляване на кръвното налягане и правилно сърцебиене. 

Пеенето подпомага и освобождаването на организма от натрупаните шлаки! 

И не само това. Пеенето подобрява състоянието на гласните струни и човек боледува по-рядко от простудни заболявания. То е своеобразна дихателна гимнастика, която влияе благотворно на белите дробове. Подобрява и работата на централната нервна система. 

И нещо много важно – никога не е късно да започнете да пеете. Въпреки че е прието да се мисли, че детската възраст е най-добра за развитие на вокалните данни, има случаи на хора на 50, които се справят блестящо. 

Ако имате желание да направите нещо добро за своето личностно развитие и да подобрите здравето си, потърсете вокален педагог.

 Георги Янков се занимава с това успешно от години. Работи и с възрастни, и с деца. Носител е на много награди у нас и в чужбина. Казва, че всеки урок протича различно, защото хората са различни. Георги води както индивидуални часове, така и групи. Спокоен, усмихнат, фин. Отдаден на музиката. Можете да му се доверите.

Сподели